Včeraj popoldne so po Sloveniji pustošila huda neurja. Zdaj je znano, kakšno škodo so povzročila.

Foto: 112 Ptuj, Facebook

Poročali smo že, da so včerajšnja neurja predvsem na Štajerskem in Koroškem povzročila številne preglavice. Popoldne so obilne padavine zajele območje občin Benedikt, Sveti Jurij ob Ščavnici, Ormož, Sveti Tomaž, Dravograd, Celje, Dobrna, Šentjur, Vojnik, Gornja Radgona, Ljutomer, Črnomelj, Metlika Novo mesto, Semič in Mežica.

Meteorna voda je zalivala prostore objektov in kletne garaže, v nekaj objektov je nanosila blato in prod. Prav tako je meteorna voda poplavila nekaj dvorišč in z blatom zalila vozišča. Veter je odkrival strehe in podiral drevesa.

Na Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje so zdaj zbrali podatke za vso državo. “Zaradi neurja je bilo zabeležnih 71 dogodkov, posredovali pa so gasilci iz 2 poklicnih enot in 35 prostovoljnih gasilskih društev,” so povedali.

Občine, ki jih je prizadelo neurje, so označene z zeleno (vir: SPIN, posnetek zaslona).

Toliko dreves je padlo

Po doslej zbranih podatkih je zaradi neurja poškodovanih 5,2 kilometra cest in vodovod. Podrlo se je 66 dreves. Poplavilo je 21 stanovanjskih objektov, 3 industrijske objekte, 2 silosa za spravilo poljskih pridelkov, gasilski dom, gospodarski objekt, poslovni prostor, skladišče in pritlično stanovanje v večstanovanjskem objektu. V neurju je bil tudi uničen gospodarski objekt.