Danes, nekaj po 14.30, so bili ljubljanski policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti med Ljubljano in Litijo pri kraju Ribče v kateri so bila udeležena 4 vozila. Ugotovljeno je bilo, da je voznik kombija vozil v smeri Litije, ko je zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v tovorno vozilo, ki je peljalo nasproti.

Voznik kombija na kraju nesreče umrl

Po trčenju je tovorno vozilo odbilo izven vozišča in je obstalo na travniku, kombi pa odbilo še v osebno vozilo, ki je vozilo za tovornim vozilom. Osebno vozilo in kombi je nato odbilo na travnato površino. Voznik še enega osebnega vozila, ki je vozil v smeri Ljubljane pa je prevozil dele vozil, ki so ostali na cesti.

Voznik kombija, 43 letni državljan Kosova, je v nesreči utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrl. Voznik osebnega vozila in njegova sopotnica sta se v nesreči lažje poškodovala. Policisti vse okoliščine nesreče še preverjajo in bodo o ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Promet na tem odseku je zaradi odstranjevanja posledic nesreče še vedno oviran, so še sporočili s Policijske uprave Ljubljana.