Voznik avtomobila se na znake policistov ni ustavil, ampak je nadaljeval s pospešeno vožnjo. Policisti so kasneje ugotovili, zakaj.

Fotografija je simbolična.

Danes, 3. avgusta 2021, ob 0.20 so policisti v naselju Spodnji Jakobski dol na predpisan način ustavljali 28-letnega voznika osebnega avtomobila. Voznik na znake policistov ni ustavil, ampak je nadaljeval s pospešeno vožnjo.

“Policista sta zapeljala za voznikom in ga uspela ustaviti. Ugotovila sta, da je voznik vozil neregistrirano in nezavarovano vozilo, označeno z registrskima tablicama, ki nista pripadala temu vozilu. Pri sebi tudi ni imel vozniškega dovoljenja,” so razkrili na Policijski upravi Maribor.

Zraven tega je elektronski alkotest pokazal, da je imel voznik v organizmu 0,63 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Zaradi vseh omenjenih prekrškov bodo policisti zoper voznika podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Pijanega voznika pridržali do streznitve

Ormoški policisti so sinoči okoli 20. ure v Savcih ustavili 35-letnega voznika osebnega avtomobila. Elektronski alkotest je pokazal, da je imel moški v organizmu 1,15 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Policisti so ga zato pridržali do streznitve. Odvzeli so mu tudi vozniško dovoljenje, ki ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali pristojnemu sodišču.

Vozniku brez vozniškega dovoljenja zasegli vozilo

Sinoči ob 21.31 so policisti v Pesniškem dvoru ustavili 20-letnega voznika osebnega avtomobila. Ugotovili so, da nima vozniškega dovoljenja kategorije B, zato so mu vozilo zasegli. Poleg tega je elektronski alkotest pokazal, da je imel voznik v organizmu 0,68 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.