Kronika

V okolici Maribora moški s pištolo streljal pred lokalom

Uredništvo , 28.08.23 ob 13:57

Pred gostinskim lokalom v okolici Maribora so morali posredovati mariborski policisti.

V okolici Maribora moški s pištolo streljal pred lokalom

Mariborski polcisti so bili v soboto, 26. avgusta, v večernem času obveščen, da je moški pred gostinskim lokalom v bližini Lenarta v Slovenskih goricah s pištolo streljal in se s kraja odpeljal.

Policisti in kriminalisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dejanja ugotovili, da se je 58-letni moški v gostinskem lokalu sprl z drugim gostom lokala ter se po tem odpeljal s kraja. Čez nekaj časa se je z vozilom vrnil pred lokal, kjer je s pištolo kalibra 7,62 v neznani smeri izstrelil najmanj 8 nabojev in se odpeljal. Zaradi izstreljenih nabojev ni bil nihče telesno poškodovan, so sporočili mariborski policisti.

Kriminalisti in policisti so takoj pričeli z izvajanjem aktivnosti za izsleditev osumljenca, ki je nato bil izsleden ter prijet na naslovu bivanja. ”Zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti mu je bila odvzeta prostost in odrejeno policijsko pridržanje,” so nadaljevali v poročilu.

Hišna preiskava

Na podlagi pridobljene odredbe Okrožnega sodišča v Maribor je bila pri osumljencu opravljena hišna preiskava, kjer je bilo zraven pištole kalibra 7,62 mm in večjega števila nabojev, zaseženih še več kosov orožja in streliva, za katerega osumljeni ni imel izdanih ustreznih dovoljenj oz. za katerega dovoljenja ni mogoče pridobiti, saj gre za orožje, ki je po Zakonu o orožju opredeljeno kot prepovedano orožje.

Zaradi navedenega kriminalisti zbirajo obvestila tudi zaradi suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva.

”Po zbranih obvestilih bo osumljenega moškega na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti po 314. členu in nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva po 307. členu KZ-1.”

Vir: PU Maribor

Vir: PU Maribor

Vir: PU Maribor

Za kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti po 2. odstavku 314. člena KZ-1 je zagrožena kazen zapora od enega do osmih let, za kaznivo dejanje nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva po 307. členu KZ-1 pa je zagrožena kazen zapora od šestih mesecev do petih let.