Danes je slovenska policija izdala obvestilo o pogrešani dveletni deklici Danki Ilić in pozvala javnost, naj posreduje morebitne informacije o njej, poroča STA.

Iskanje Danke se nadaljuje že deveti dan

Iskanje male Danke, ki je izginila minuli torek v naselju Banjsko polje blizu mesta Bor, se nadaljuje že deveti dan. Srbska policija je v minulih dneh razširila preiskavo na ozemlje cele Srbije, medtem ko se iskanje Danke razširja tudi v Avstrijo. Žalostna zgodba o njenem izginotju je sprožila širok odziv v medijih, kjer se ljudje pozivajo, naj sporočijo kakršne koli informacije, ki bi lahko pripomogle k najdbi Danke.

Slovenska policija je sporočila, da je deklica visoka 85 centimetrov, ima rjave lase in oči. Ko je izginila, je nosila olivno zeleno jakno, vijoličaste hlače in črne športne copate. Ker o Danki za zdaj ni nobenih sledi, slovenska policija poziva vse, ki imajo kakršne koli informacije o njej, njenem morebitnem nahajanju ali okoliščinah izginotja, naj pokličejo interventno številko 113.

Policija je podrobno preiskala okolico družinske hiše in še vedno preiskuje teren na območju Banjskega polja. Preiskavo so razširili na ozemlje cele Srbije, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug. Preiskava poteka tudi v Avstriji, potem ko se je v soboto pojavil videoposnetek deklice na tramvajski postaji na Dunaju, ki bi lahko bila Danka.

Interpol je medtem za deklico razpisal rumeno tiralico, ki velja za iskanje pogrešanih oseb. V Srbiji so ob izginotju Danke prvič aktivirali tudi sistem obveščanja za pomoč pri iskanju pogrešanih otrok Amber, ki so ga uvedli lani.