Za njim poteka obsežna iskalna akcija, nazadnje pa so ga videli v nočnem klubu Gotik, kjer je bil s prijatelji. Nazadnje je bil z družbo viden v klubu Gotik v Beogradu, kamere pa so ga kasneje ujele, ko je hodil v smeri Save.

Srbski portal Alo! je objavil nove posnetke nadzornih kamer. Na enem se vidi, kako moški v črni majici, ki ustreza opisu pogrešanega Mateja, teka po ulici. Iz kluba se je odpravil kar brez bunde, saj je ta ostala v garderobi Gotika.

Matej je tekel proti Savski promenadi, nato pa po okoliških ulicah. Skušal je vstopiti v taksi, vendar mu taksist očitno tega ni dovolil. Eden od posnetkov, ki je ujel teraso kavarne, kaže, da se v daljavi nekdo spušča proti Savi. Zadnji video pa prikazuje nekoga, ki plava v reki, navajajo Slovenske novice.

Posnetek zaslona

Oče potrdil, da gre za pogrešanega

Matejev oče Nenad je za Slobodno Dalmacijo potrdil, da je na posnetkih njegov sin. »Lahko potrdim, da je moj sin res na objavljenih posnetkih, tako na tistih v mestu, kjer teče in prosi za taksi, kot tudi na tistih, kjer plava v vodi. Vem le, da se mu v klubu ni zgodilo nič nevarnega, vendar še vedno ne moremo rekonstruirati, kaj se je zgodilo potem in kakšen je kontekst, ki bi pojasnil ta posnetek.«

Prijatelji pogrešanega so policiji povedali, da so najprej odšli na večerjo, nato pa v klub Gotik. Ko so v nekem trenutku ugotovili, da Mateja ni že nekaj časa, so ga začeli iskati. Ob tem so ugotovili, da je njegova jakna ostala v garderobi. Po iskanju so se vrnili v stanovanje in verjeli, da se bo tja do jutra vrnil tudi Matej. Ko ga ni bilo nazaj, so izginotje popoldne prijavili policiji.