“Komaj čakam, da se spet srečava in objameva,” je med drugim zapisal fant 19-letnice, ki ji je tragedija vzela življenje.

Foto: Smučarska zveza

Pred nekaj dnevi je tragedija vzela življenje ene najbolj perspektivnih tekmovalk v smučarskem in rolkarskem teku. 19-letna Hana Mazi Jamnik je umrla na Norveškem med pripravami na novo sezono, ko je med treningom na tekaških rolkah v predoru Botshei vanjo trčilo tovorno vozilo. S helikopterjem so jo odpeljali v bolnišnico v Stavanger, kjer pa zdravnikom ni uspelo rešiti njenega življenja.

“Povsod si prinašala pozitivno energijo”

Od mlade športnice se poslavljajo številni, z žalostnim zapisom pa se je od nje poslovil tudi njen fant Anže Gros. Zapisal je, da čuti, da mora to objaviti, saj mu je vedno malo težila, da je nikoli ne objavi. “Bila sva tim, ki je bil skupaj proti vsemu. Zelo malo je takih, kot si bila ti. Vedno si poskrbela za vse okoli sebe in povsod si prinašala pozitivno energijo. Tudi če se je meni zdelo, da to v kakšni situaciji sploh ni možno, je tebi vedno uspelo,” je zapisal in povedal, da sta si planirala življenje in hotela biti skupaj do konca.

Pogrešal bom najina nočna filozofiranja o teku in življenju nasploh. Pogrešal bom tvoje piškote, ki si mi jih spekla, ko sem bil na tleh. Pogrešal bom tvoje objeme in najine zabite fore, ki sva jih dojela samo midva. Komaj čakam, da se spet srečava in objameva. Do takrat pa: ljubim te. Tekel bom za naju,” je zaključil s čustvi nabito slovo od svoje punce.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anže Gros (@anze.gros)