Kronika

Svet kolesarstva pretresa nova tragedija

Uredništvo , 22.07.23 ob 12:24

Mladi italijanski kolesar je po petkovem padcu na dirki po Gornji Avstriji za mladince ponoči podlegel poškodbam, so danes sporočili organizatorji.

Svet kolesarstva pretresa nova tragedija

“S solzami v očeh in strtim srcem sporočamo, da nas je zapustil naš mladinec Jacopo Venzo, ki je včeraj med dirko doživel hud padec. Bil je izjemen fant s svetlo prihodnostjo v športu in v življenju nasploh, kar še toliko bolj boli,” so zapisali pri ekipi Campana Imballaggi Geo&Tex Trentino in se zahvalili vsem, ki so Jacopu zaželeli vse dobro.

“Naše misli so z družino, njegovo ekipo in vsemi kolesarji. Kljub brezhibno delujoči reševalni verigi in vsem zdravniškim naporom je kolesar po sprejemu podlegel hudim poškodbam,” so sporočili iz Zgornjeavstrijske deželne kolesarske zveze in organizacijske ekipe.

Sedemnajstletni Italijan je padel med etapo od Haida do Marchtrenka med spustom v daljšem levem ovinku. Zdravniki dirke so mu takoj priskočili na pomoč in ga oskrbeli na kraju nesreče, nato so ga z reševalnim helikopterjem odpeljali v univerzitetno bolnišnico Kepler v Linzu, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Pred petimi tedni je v podobni nesreči umrl Mäder. Šestindvajsetletnik je prav tako padel med spustom na dirki po Švici in utrpel hude poškodbe, zaradi katerih je umrl v bolnišnici.