Na Hrvaškem se je zgodila bizarna nesreča. Srna je trčila v trinajstletnega dečka, ki je padel v Dravo. Rešili so ga policisti, poročajo hrvaški mediji, tako da se je incident končal srečno.

Držal se je za vrv

Včeraj ob osmih so na Policijski upravi Varaždin prejeli prijavo 14-letnice, ki je povedala, da je njen prijatelj padel v Dravo. Policisti so bili takoj napoteni na kraj dogodka, kjer so hitro v vodi opazili dečka, ki se je držal za vrv, ki je štrlela iz asfaltne površine. Njegovo telo je bilo v pereči vodi, ki je tekla proti hidroelektrarni.

Policisti so dečka uspeli rešiti, ker se je držal za vrv. Do prihoda reševalcev so ga greli z oblačili, saj je bil podhlajen. Nato je bil prepeljan v bolnišnico. 

Policisti so dečka uspeli rešiti. Eden se je spustil po pobočju šest metrov širokega asfaltnega nasipa, medtem ko ga je drugi policist zavaroval z rokami in uspel zgrabiti dečka za roke ter ga izvleči iz vode. Do prihoda reševalcev so trinajstletnika greli z oblačili, ko so prišli reševalci pa so podhlajenega dečka prepeljali v Splošno bolnišnico Varaždin.

V pogovoru z dekletom, ki je poklicala policijo, so ugotovili, da so se skupaj še z dvema dekletoma, starima 13 in 14 let, ob osmih zvečer sprehajali po nasipu. Nato so nenadoma zagledali psa, ki je lovil srno. Lastnika od psa ob tem niso videli. Srna se je nenadoma obrnila in začela bežati v smeri nasipa ter se zaletela v 13-letnika, ki je ob tem izgubil ravnotežje in padel v reko. Nato je zagledal vrv, ki jo je prijel in držal vse do prihoda policistov.