Na truplu, ki je bilo najdeno pri Adi Huji v sredo ob 9.10, so sicer našli enako majico, kot jo je 27-letni Splitčan nosil na eni od fotografij, ki je krožila po medijih, na roki je bila srebrna ura, kakršno je imel Matej, v žepu kavbojk pa njegov mobilni telefon. Na družbenih omrežjih še vedno krožijo številne fotografije, ki nakazujejo, da naj bi bil Splitčan še vedno aktiven na nekaterih platformah.

Medtem so se pojavili tudi pomisleki in številne kritike, saj so srbski mediji objavili precej nazorne fotografije trupla 27-letnega Splitčana.

Je bil vzrok smrti res utopitev?

Spomnimo, Splitčan je po Beogradu tekel osem minut. Iz kluba Gotik se je ob 1.43 zjutraj odpravil proti Karađorđevi ulici, kjer je poskušal ustaviti taksi, a je bil ta zaseden. Nato je nadaljeval pot in se kmalu spustil proti brežini Save. V javnosti se je pojavil tudi posnetek, kako je nekdo tisto noč plaval v reki.

V zvezi z izginotjem 27-letnega Splitčana pa še vedno ostaja kup nerešenih vprašanj. Med drugim nekateri srbski mediji izpostavljajo, da bi truplo, če bi šlo za utopitev, plavalo na trebuhu, medtem ko je Matejevo truplo plavalo na hrbtu.

Mateja so dneve, celo tedne iskali tako policisti na kopnem kot potapljači v vodi. Hrvaški kriminalist in nekdanji vodja preiskovalne skupine na zagrebški policijski upravi Branko Lazarević pa je za RTL izrazil dvom, da je bilo res storjeno vse, kar se je dalo, piše 24ur. “Imam nekaj pomislekov. Obe policiji, srbska in hrvaška, sta zamujali v nekaterih ključnih trenutkih, ko ne bi smeli zamuditi niti sekunde. Morda bodo moji izjavi ugovarjali, ampak ti dve policiji na neki točki nista sodelovali.”

Matejev truplo bi lahko tudi naknadno vrgli v reko.

Izkušeni kriminalist Željko Cvrtila se je za hrvaški RTL vprašal, ali so bile zaslišane vse priče. “Koliko ljudi, ki je bilo tisto noč v tistem klubu, je bilo zaslišanih? Gre res za droge, alkohol ali kaj tretjega? Lahko bi se pojavili tudi poskusi, da bi to osebo diskreditirali, jo označili za alkoholika, narkomana, češ da je potem zato izginila,” opozarja Cvrtila.

V javnosti se je med drugim pojavil tudi posnetek, na katerem – tako se vsaj zdi – Mateja potiskajo v reko, a policija ni potrdila, da je posnetek pristen. “Ni izključeno, da bi se lahko našle kakšne sledi, ki bi nakazale, da je šlo za nasilno smrt, recimo če bi na truplu našli kakšno zlomljeno kost. To bi se sicer lahko zgodilo tudi naknadno, ko ga je nosilo po reki. Morda bi lahko v telesu našli kakšen tujek. Če ne, pa bo večja verjetnost, da je res šlo za nenasilno smrt. To je v tem trenutku težko reči,” je komentiral Cvrtila.