Vodja Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica Marino Pangos je na novinarski konferenci pojasnil, da preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja umora. Še enkrat je povedal, da so v torek ob 7.33 policiste obvestili o najdbi moškega tik ob državni meji, ki ne kaže znakov življenja. Na kraj so takoj prišli policisti in kraj zavarovali in izvedli nujne ukrepe. Identiteto pokojnega so ugotovili tekom dneva, gre pa za 26-letnega državljana Slovenije. Pangos je povedal še, da so v sredo opravili sodno obdukcijo v Ljubljani. Prvi znaki oziroma ugotovitve pa kažejo na to, da je moški umrl nasilne smrti. V okviru ogleda so kriminalisti opravili tudi ogled ožjega in širšega območja, tudi s pomočjo drona, poroča portal 24ur.

O dogodku so obvestili tudi italijanske kolege, ki na svojem območju tudi preiskujejo podobno kaznivo dejanje.

Drugih podrobnosti zaradi obsežne in intenzivne preiskave, ki poteka tako v Sloveniji kot v Italiji, in zaradi policijske tehnike in metodike, javnosti ne morejo posredovati. Na območju PU Nova Gorica so sicer v letu 2020 obravnavali 4 poskuse uboja in en dokončan uboj, leta 2021 pa dva poskusa uboja in en dokončan uboj, letos pa preiskujejo že en poskus uboja in omenjeni dokončan uboj.

Na območju Ajdovščine našli truplo neznane ženske

Pangos je povedal tudi, da so na podlagi obvestila o zapuščenem osebnem avtomobilu v bližini naselja Črniče v občini Ajdovščina včeraj v okviru ogleda nedaleč od vozila našli truplo neznane ženske. Izvedli so vse nujne ukrepe, s katerimi bodo v nadaljevanju razčiščevali okoliščine. Preiskovalna sodnica je odredila tudi sodno obdukcijo, ki jo izvajajo v Ljubljani. Ta bo pokazala vzrok smrti. Identiteta pokojne sicer še ni potrjena, prvi indici pa kažejo na to, da bi lahko šlo za v preteklosti večkrat pogrešano žensko osebo. Da bi šlo za nasilno smrt pa v tem trenutku ne morejo potrditi.