Na območju MIklavža na Dravskem polju so na PU Maribor obravnavali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola - preizkus alkoholiziranosti je pokazal kar 1,02 mg/l alkohola, odrejeno mu je bilo pridržanje po 24. čl. ZPrCP.

V okolici Ptuja so medtem včeraj, 12.5.2024, popoldne obravnavali prometno nesrečo II. kategorije. 30-letni voznik je med vožnjo s štirkolesnikom zapeljal s ceste in padel z vozila, pri tem se je, po dosedanjih informacijah, lažje poškodoval. Policisti o nesreči še zbirajo obvestila.

Včeraj zvečer so v Gorišnici še obravnavali voznika e-skiroja, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,98 mg/l alkohola), izdan mu je bil plačilni nalog.

Na območju PP Podlehnik pa so policisti obravnavali požar stanovanjske hiše, ki se je razširil na ostrešje. Po prvih ugotovitvah je tuja krivda za nastanek požara izključena. Po nestrokovni oceni znaša materialna škoda 15.000 eur, so sporočili s PU Maribor.

73 intervencij

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 184 klicev, med temi 73 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času so obravnavali tudi:

- 20 kaznivih dejanj,
- 4 prometne nesreče I. kategorije,
- 3 prometne nesreče II. kategorije,
- 1 oseba je bila pridržana po 24. čl. ZPrCP,
- 13 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 5 v zasebnem prostoru,
- 1 požar.