Policisti PU Maribor so na območju Ptuja obravnavali vlom v poslovni prostor. Neznani storilec je po prvih informacijah odtujil cigarete, po nestrokovni oceni in prvih zbranih informacijah, znaša skupna materialna škoda približno 13.000 eur.

Na območju Gorišnice so policisti medtem obravnavali prometno nesrečo III. kategorije. Kolesar je padel po pločniku in se huje poškodoval. Ugotovljeno je bilo, da je vozil pod vplivom alkohola (0,90 mg/l alkohola). Izdan mu je bil plačilni nalog, so sporočili s PU Maribor.

Policisti so še na območju Gruškovca ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozila državljanka Ukrajine, v njem pa je bilo več tujcev, pet državljanov Turčije. Postopki s tujci še potekajo, policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, so še sporočili s PU Maribor.

94 intervencij

Mariborski operativno-komunikacijski center je sicer med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 231 klicev, med temi 94 interventnih, oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času so obravnavali tudi:
- 19 kaznivih dejanj,
- 13 prometnih nesreč I. kategorije,  
- 2 prometni nesreči II. kategorije
- 1 prometno nesrečo III. kategorije,
- 8 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 3 v zasebnem prostoru.