Na srednji šoli v Bremerhavnu na severozahodu Nemčije je danes prišlo do streljanja, pri čemer je bila ena oseba ranjena. Storilca so po dejanju prijeli, je sporočila policija, ki drugih podrobnosti o njem kot tudi o dejanju za zdaj ni sporočila.

Storilec že pridržan

Incident se je zgodil na srednji šoli Lloyd Gymnasium v središču Bremerhavna. “Oborožena oseba je bila aretirana in je v policijskem pridržanju,” je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočila policija.

V streljanju je bila ranjena ženska, ki so jo prepeljali v bolnišnico. Ali je v življenjski nevarnosti, za zdaj ni znano. Ranjena sicer ni bila učenka šole, je še sporočila policija.

Specialne enote policije so preiskale šolo v tem pristaniškem mestu ob obali Severnega morja, ki šteje okoli 114.000 ljudi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kot so še navedli, so učenci v svojih učilnicah z učitelji, policija pa ima situacijo pod nadzorom.

 

Strelski napadi v šolah so v Nemčiji, državi z enimi najstrožjih zakonov o orožju v Evropi, razmeroma redki, še navaja AFP.

Januarja je sicer na univerzi Heidelberg na jugozahodu Nemčije v strelskem napadu, ki ga je izvedel 18-letni študent te univerze, umrla ena oseba, tri so bile ranjene. Storilec si je po dejanju sodil sam.

STA