Policisti Policijske uprave Murska Sobota so bili v ponedeljek obveščeni o več strelih pred gostinskim lokalom v Lendavi. Na kraj so bili napoteni policisti in kriminalisti, ki so začeli zbirati obvestila in opravili ogled kraja dejanja.

Na podlagi opravljenega ogleda in na podlagi zbranih obvestil je bilo ugotovljeno, da je tedaj še neznani storilec imel v lokalu verbalni konflikt z lastnikom vozila, nakar je odšel na parkirni prostor in trikrat ustrelil v vozilo
oškodovanca in s kraja pobegnil, so sporočili iz PU Murska Sobota.

Streljal 30-letnik iz Maribora

Policisti in kriminalisti so na podlagi zbranih obvestil, opisu osumljenega in predhodnih ugotovitev utemeljeno sklepali, da gre za 30-letnega moškega iz UE Maribor, zoper katerega so vodili preiskavo za kaznivo dejanje
nasilništva. Na podlagi podvzetih ukrepov za izsleditev storilca, so policisti in kriminalisti osumljenega prijeli istega dne ob 23.22 uri in mu odvzeli prostost, so še sporočili.

Po opravljeni hišni preiskavi dne 22.6.2022 je bil 30-letnik ob 18. uri priveden k preiskovalnemu sodniku zaradi pripornih razlogov in ponovitve nevarnosti za kazniva dejanja Povzročitve splošne nevarnosti, Poškodovanja tuje stvari in nasilništva. Preiskovalni sodnik je zoper utemeljeno osumljenega odredil pripor, so še sporočili murskosoboški policisti.