Nekaj po 18. uri je zagorelo v tovarni Belinka na Zasavski cesti v ljubljanskih Črnučah, so za STA potrdili v podjetju. Kot so potrdili na Gasilski brigadi Ljubljana, so požar že pogasili. Po doslej znanih podatkih v dogodku ni bil poškodovan nihče, nastala pa je večja materialna škoda, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana.

Zaradi intervencije je v Šentjakobu zaprta cesta Črnuče-Šentjakob. Policisti prosijo vse, ki se nahajajo v bližini, da se kraju intervencije ne približujejo, saj s tem ovirajo delo intervencijskih služb.

Gasilci, ki so na intervenciji, pozivajo vse, naj se ne zadržujejo na mestu in v okolici požara, saj so tam skladiščene tudi nevarne snovi, poroča spletni portal 24ur.com. Po do sedaj znanih podatkih sicer ni prišlo do onesnaženja okolja, so sporočili policisti.

Sicer pa naj bi na mesto požara poslali več gasilskih enot.

Ko bodo vzpostavljeni pogoji za varno delo, bodo kriminalisti opravili ogled kraja požara in se lotili ugotavljanja vzroka požara, o čemer bodo obveščali pristojno državno tožilstvo, so še sporočili.