Obsežen požar, ki je včeraj popoldan izbruhnil na ostrešju osnovne šole v Bistrici pri Tržiču, je po oceni občinskega štaba civilne zaščite Tržič zajel 600 kvadratnih metrov ostrešja in poškodoval šest učilnic. Premoženjska škoda je velika.

V času požara je bilo v šoli 60 od 367 učencev, ki so se pravočasno in varno umaknili iz stavbe, so sporočili iz občinskega štaba civilne zaščite Tržič. Po podatkih štaba je v gašenju sodelovalo 180 gasilcev s 36 vozili. Gašenje je oteževala sončna elektrarna, so pred tem sporočili iz regijskega centra za obveščanje.

Poveljnik občinskega štaba civilne zaščite Tržič Peter Rotar je za Radio Slovenija povedal, da je pozno popoldan potekalo odstranjevanje pogorelih panelov, ogenj pa se je razširil tudi v dele podstrešja, kjer je izolacija. Dodal je še, da se je en gasilec nadihal dima, a je izven življenjske nevarnosti.

Vzrok za požar še ni znan

Zaradi posledic požara se bo pouk nadaljeval v ponedeljek. Po oceni vodje intervencije bo ta potekala še nekaj časa zato vse okoliške prebivalce poziva, da ostanejo doma, zapirajo okna in vrata in ne otežujejo delo intervencijskim službam.

Vzrok za požar, ki je povzročil veliko premoženjsko škodo, še ni znan in je predmet nadaljnje kriminalistične preiskave, so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj. Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o okoliščinah požara in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo, še poroča STA.