Ponoči je neznanec streljal v eno od stavb v Mengšu, je po poročanju medijev potrdila Policijska uprava Ljubljana. Po neuradnih informacijah naj bi bil tarča gostinski lokal v stanovanjsko-poslovnem objektu, v katerem živijo tudi mlade družine.

“Lahko potrdimo, da policisti na območju Mengša obravnavajo sume kaznivih dejanj zoper splošno varnost in premoženje, kjer je po prvih podatkih do sedaj neznan storilec s strelnim orožjem poškodoval eno izmed stavb,” so za Slovenske novice pojasnili ljubljanski policisti. Poslopje je bilo po njihovih navedbah v času dogodka prazna.

Policija zdaj nadaljuje zbiranje obvestil, o ugotovitvah pa bo obvestila pristojno državno tožilstvo. Drugih informacij zaradi interesa preiskave, ki še poteka, niso mogli razkriti.

 

Gostinski lokal se po navedbah spletnega portala 24ur.com nahaja na Glavnem trgu v Mengšu, na vratih lokala pa je videti razbito in z lepilnim trakom zamaskirano steklo. Po besedah občanov, ki jih povzema portal, so se podobni incidenti, kot so reševalne intervencije in pretepi, na tej lokaciji zgodili že večkrat.