Kronika

Policisti v poostren nadzor na Pohorje, kaj so ugotovili?

Uredništvo , 17.01.24 ob 17:40

Poostren nadzor je potekal tam, kjer je vožnja z vozili prepovedana, saj vozniki tega ne upoštevajo, s tem pa uničujejo naravno okolje.

Policisti v poostren nadzor na Pohorje, kaj so ugotovili?
Foto: PU Maribor

Policisti PU Maribor so 14. januarja izvedli poostren nadzor s področja varstva okolja na območju Pohorja, s poudarkom na upoštevanju Zakona o ohranjanju narave ter Zakona o gozdovih, predvsem glede vožnje z vozili v naravnem okolju.

Na območjih, kjer je vožnja z vozili prepovedana, vozniki najpogosteje uporabljajo motorna kolesa, štirikolesnike, motorne sani in terenska vozila, s tem pa naravno okolje prekomerno obremenjujejo in uničujejo, saj vozniki vozijo po površinah, ki niso namenjene cestnemu prometu.

Pri izvajanju nadzora so policisti med drugim ugotovili 2 kršitvi vožnje z motornimi sanmi v gozdu, pri čemer bo zoper kršitelja podan predlog drugemu prekrškovnemu organu po Zakonu o gozdovih, 1 kršitev neupoštevanja prometne signalizacije (označitev gozdne ceste) in 1 kršitev vožnje z vozilom na motorni pogon v naravnem okolju, so sporočili s PU Maribor.