Patrulja Policijske postaje Ptuj je v nedeljo na Ptuju ustavila voznika osebnega vozila. Pri kontroli dokumentov so policisti ugotovili, da voznik vozi v času ukrepa začasnega odvzema vozniškega dovoljenja. Vozniško dovoljenje mu je bilo namreč začasno odvzeto v januarju zaradi odklonitve strokovnega pregleda za prisotnost prepovedanih drog.

Prav tako so policisti v postopku pri vozniku ugotovili znake, ki kažejo na sum vožnje pod vplivom drog, zato so mu odredili hitri test na prisotnost prepovedanih drog, ki je bil pozitiven. Vozniku je bil odrejen strokovni pregled, ki ga je odklonil. Vozilo mu je bilo zaseženo, podan je bil obdolžilni predlog na Okrajno sodišče na Ptuju, so sporočili s PU Maribor.

V Mariboru so policisti včeraj dopoldne prav tako obravnavali voznika neregistriranega vozila, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil je bil zasežen, zoper voznika sledi obdolžilni predlog.

Odtujen skuter

Na Tržaški cesti je bil odtujen skuter KZM Gilera Runner RST 50 SP, črne barve, brez reg. številke, materialna škoda znaša po nestrokovni oceni približno 1.500 eur. Policisti o kaznivem dejanju še zbirajo obvestila, so še sporočili s PU Maribor.

55 intervencij

Mariborski operativno komunikacijski center je sicer med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 106 klicev, od tega 55 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času so obravnavali tudi:

- 10 kaznivih dejanj,

- 6 prometnih nesreč I. kategorije,

- 3 voznikom so bila zasežena vozila,

- 11 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 4 na javnem kraju in 7 v zasebnem prostoru,

- 2 požara.