Iskalna akcija za 27-letnim Matejem iz Splita, ki je za silvestrovo v Beogradu izginil neznano kam, se nadaljuje, v javnost pa prihaja vse več nepreverjenih zgodb.

Našli tudi Matejeve predmete

Policisti so našli taksista, ki ga je tisto noč poskušal ustaviti Matej Periš. Kot poroča portal Informer, je ta povedal, da se spominja mladeniča iz Karađorđeve ulice, a da ga ni mogel sprejeti, saj je imel že načrtovano vožnjo. Matej naj bi sprva prijel za kljuko zadnjih vrat in vprašal, ali je taksi prost, zaradi zatemnjenih šip pa ni videl, da so v taksiju že sedeli potniki. Taksist mu je odvrnil, da je zaseden in odpeljal. Dejal pa je tudi, da Mateja najverjetneje ne bi vzel v vozilo, tudi če bi bil prost, ker je bil mladenič videti dezorientiran, verjetno pod vplivom kakšnih substanc. Nekateri srbski mediji pišejo, da naj bi bil neuradno Matej pod vplivom močne droge, ki ji pogovorno pravijo “krokodil”. Po teku na ulicah pa naj bi se nekaj časa skrival v beograjskih hangarjih blizu reke, kjer so sicer nezakoniti priseljenci, piše Informer.

Najnovejša novica, o kateri poroča Glas Istre in Regional obala, je, da bi v Beogradu morda lahko našli določene predmete, ki naj bi bili povezani s 27-letnim Splitčanom. Kot je poročala Slobodna Dalmacija, so očividci opazili policiste, ki naj bi iz velikega cvetličnega lonca ob reki Savi vzeli manjši predmet, za katerega se predpostavlja, da je pripadal Mateju, in ga spravili v vrečko. Po poročanju srbskih medijev gre za cigaretni ogorek, ki so ga poslali na DNK analizo.

Špekulacije tečejo tudi v smeri domnevno najdene superge, a tudi to še ni uradno potrjeno, poroča istrski portal.

Zaradi drog naj bi začel halucinirati

Na terenu pri restavraciji Sava Nova, kjer so kamere v noči na 31. december zabeležile moškega, ki se po stopnicah spušča proti reki Savi, so tudi potapljači. Slednji naj bi imeli precej težko delo, saj je vidljivost pod vodo skorajda nična. Kot še poroča slobodnadalmacija.hr, je pristop do reke ograjen, zato še ni jasno, ali je oseba na posnetku preskočila ograjo.

Po novih neuradnih informacijah naj posnetek, na katerem je videti nekaj oziroma nekoga, ki plava v reki Savi, sploh ne bi nastal to noč, navaja Regional obala. Poleg tega pa policisti zdaj predpostavljajo, da je Matej vstopil v Savo na drugi strani kot je bilo prej rečeno. Vstopil naj bi namreč na drugi strani Brankovega mostu, torej v smeri Starega savskega mosta, ki je po izgledu podoben Hendriksenovem mostu v Zagrebu, poroča Glas Istre.

Šesterica Matejevih prijateljev naj bi po neuradnih informacijah opravila poligrafsko testiranje.

Srbski portal Telegraf poroča, da se je javila priča, ki zatrjuje, da je danes zjutraj okoli 9.00 najverjetneje videla pogrešanega, ki je hodil po ulici Kralja Petra. Oblečen naj bi bil v črno jakno, hlače in črne copate. Za medije so spregovorili tudi Matejevi prijatelji, ki menijo, da mu je nekdo nekaj dal v pijačo, zato je začel halucinirati in bežati.

Matejev oče Nenad je medtem v izjavi za javnost povedal, da se ni strinjal s sinovim odhodom v Beograd.