Ta je zdaj na zdravljenju v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor, so potrdili na Policijski upravi (PU) Maribor. Policisti so osumljenca že prijeli.

Kot je danes na spletu prvi poročal Večer, ki se naslanja na vire blizu policiji, je 22-letnik dekletu, ki je v kritičnem stanju, “odrezal palec, jo do neprepoznavnosti iznakazil po obrazu, porezal po ušesu in nekajkrat zabodel v predel trebuha”.

Kraj dogodka naj bi nato zapustil, a se, ker je tam pozabil nahrbtnik, vrnil. Tam naj bi ga prijeli policisti in odpeljali v pridržanje. Osumljenec, ki naj ga policija doslej še ne bi obravnavala, naj bi bil tudi sam lažje poškodovan (porezan po nogi).

Na mariborski policijski upravi dopoldne o dogodku niso poročali, popoldne pa so v sporočilu za javnost potrdili, da preiskujejo kaznivo dejanje posebno hude telesne poškodbe, ki je bilo ponoči izvršeno v mariborskem mestnem parku.

“Z zbiranjem obvestil je bilo do sedaj ugotovljeno, da je 22-letni osumljenec, po vsej verjetnosti zaradi medsebojnih nesoglasij, z ostrim predmetom poškodoval 20-letno oškodovanko in ji na ta način povzročil telesne poškodbe, ki so opredeljene kot posebno hude,” so pojasnili. Dekletu so policisti po njihovih besedah na kraju nudili prvo pomoč, nato pa so jo reševalci odpeljali v UKC Maribor.

Na PU Maribor so potrdili še, da so ob pregledu okolice kraja kaznivega dejanja izsledili 22-letnika in zoper njega odredili policijsko pridržanje.

STA