Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje se je danes, 6. februarja 2022, ob 14.19 v slovenskih gorah zgodila tragična nesreča. Na Stegovniku, 1.692 metrov visoki gori v Karavankah, v občini Tržič je planinka padla okoli 130 metrov v globino. Posredujejo reševalci Gorske reševalne službe (GRS) Tržič.

Planinko so našli mrtvo, v večernih urah jo bodo prenesli v dolino.

Poškodovala se je turna smučarka

V slovenskih gorah sta se danes zgodili še dve nesreči. Ob 12.34 si je na Kotovem sedlu v Ratečah v občini Kranjska Gora turna smučarka poškodovala ramo. Gorski reševalci GRS Rateče in dežurna ekipa Helikopterske nujne medicinske pomoči Brnik so poškodovano smučarko na kraju oskrbeli. Helikopter Slovenske vojske jo je prepeljal v Splošno bolnišnico Jesenice.

Pohodnica si je poškodovala nogo

Danes ob 15.23 si je med potjo iz Ajdovščine proti Otliškemu oknu v občini Ajdovščina pohodnica poškodovala nogo. Reševalci GRS Tolmin-skupina Ajdovščina so poškodovano pohodnico oskrbeli na kraju in jo nato prenesli do reševalnega vozila Nujne medicinske pomoči Ajdovščina. Prepeljali so jo v Splošno bolnišnico Šempeter pri Gorici.