V priporu naj bi ostal najmanj 24 dni z možnostjo podaljšanja, so še navedli. Osumljeni za nedeljsko streljanje, ki je bil danes priveden pred sodnika okrožnega sodišča v Koebenhavnu, bo po navedbah policije v priporu pridržan najmanj 24 dni, njegovo pridržanje pa se lahko podaljša, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po navedbah danske radiotelevizije DR, ki se sklicuje na več neimenovanih virov, je 22-letni osumljenec tik pred napadom poskušal poklicati telefonsko številko za psihološko pomoč, vendar oblasti tega niso želele potrditi.

V napadu sta bila ubita dva najstnika, fant in dekle, oba stara 17 let, in pa 47-letni ruski državljan, ki je živel na Danskem. Več ljudi je bilo ranjenih, trije med njimi so v kritičnem stanju.

Načelnik koebenhavnske policije Soren Thomassen je pred tem na novinarski konferenci pojasnil, da je bil osumljenec poznan psihiatričnim službam. Svoje žrtve je izbral naključno in zaenkrat nič ne kaže, da bi šlo za teroristično dejanje, čeprav motiv za napad ostaja neznan.

STA