Osumljenca za uboj sta krivolovca, v prtljažniku njunega vozila so odkrili mrtvo divjad, je na novinarski konferenci v Kaiserslauternu povedal višji državni tožilec Stefan Orthen. Pri dejanju so ju po naključju odkrili.

Policista v kraju Kusel v zvezni deželi Porenje-Pfalško sta bila v ponedeljek zgodaj zjutraj ustreljena med rutinsko patruljo. Pred tem sta po radijski zvezi sporočila, da sta ustavila sumljivo vozilo in v prtljažniku odkrila mrtvo divjad. Kasneje sta se ponovno oglasila in zaklicala, da streljajo nanju, nato pa je bila radijska zveza prekinjena.

Policija aretirala osumljenca

Policija je še isti dan aretirala osumljenca, stara 38 in 32 let, in sta sedaj v preiskovalnem zaporu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Preiskovalci domnevajo, da sta oba streljala na 24-letno policistko in njenega 29-letnega kolega, ki sta na kraju dogodka podlegla ranam. Policistu naj bi zadala štiri strele, od tega enega v glavo, policistka pa je dobila strel v glavo. V okviru preiskave so tudi zasegli šibrovko in lovsko puško.

Morda vas zanima tudi: https://maribor24.si/globalno/v-nemciji-med-nadzorom-prometa-ustreljena-dva-policista

38-letni osumljenec je sicer že od prej znan policiji zaradi krivolova in pobega po prometni nesreči, 32-letnik pa zaradi goljufij, je povedal vodja kriminalistov Frank Gautsche. Mlajši od osumljencev je priznal krivolov, a zanikal, da naj bi streljal na policista, še poroča dpa.

Za zdaj nič ne kaže na to, da bi šlo za politično motivirano dejanje oziroma da bi bila osumljenca povezana s t.i. desno sceno, so še navedli preiskovalci.