Še vedno ni znano, kam je izginil 27-letni Splitčan, ki se je v Beograd odpravil s skupino prijateljev, nazadnje pa je bil z njimi v klubu Gotik v beograjski Beton Hali. Na dan prihajajo nove podrobnosti primera, obenem pa se pojavlja tudi veliko teorij, kaj naj bi se usodne noči pravzaprav zgodilo. Njegov primer še vedno močno odmeva po vsej regiji, pri raziskovanju sodeluje tudi veliko t.i. amaterskih preiskovalcev, ki na družbenih omrežjih delijo mnenja in morebitne scenarije, kaj naj bi se zgodilo tiste noči.

Preseneča tudi dejstvo, da naj bi Mateja, kot so navajali srbski in hrvaški mediji, ves čas iskal Interpol, vendar ga na Interpolovem rumenem niti rdečem seznamu nismo našli.

Dogovorjena, da se znova srečata

Dnevnik.hr danes poroča, da naj bi Periš na poti v Beograd na neki bencinski črpalki, ko so točili gorivo, spoznal skupino deklet iz Hercegovine ter se z eno od njih zapletel v pogovor. Izmenjala naj bi si tudi telefonski številki in si nato dopisovala vse do večernih ur, ko je 27-letnik odšel v mesto in ostal brez internetne povezave. Kot piše srbski Kurir pa zaenkrat ni znano, ali sta bila z dekletom kasneje dogovorjena za srečanje.

Neimenovani vir domneva, da sta se dogovorila, da se v bližnji prihodnosti spet vidita.

Neimenovano dekle je vest, da je njen novi znanec Matej od prihoda v Beograd pogrešan in da ga išče vsa regija, pretresla, pisanje srbskega časopisa povzema portal Dnevnik.hr.

Splitčanka nehote pokazala zemljevide, ki sta si jih očitno pošiljala

Obenem v javnosti še vedno krožijo govorice, da ima podatke o njegovem izginotju njegova prijateljica Maja Sopta, ki se je v medijih pojavila šele, ko so po lociranju signala z Matejevega telefona ugotovili, da je bil Matej z njo usodnega dne v kontaktu. Sopta je v izjavi za medije sicer dejala, da se usodnega večera Mateju ni oglasila na telefon, ker je imela težave s parkiranjem: “Imela sem velik problem parkirati pred restavracijo na Karaburmi zaradi veliko snega in ledu. Nisem navajena na take razmere, ker živim na mediteranski obali in zato se nisem javila Mateju.”

30. decembra pa v Beogradu ni bilo snega, ampak več kot 10 stopinj Celzija. Da Matejevo dekle Sanja in njegovi prijatelji, s katerimi je bil za novo leto v Beogradu, nekaj skrivajo, naj bi razkrila sporočila, ki jih je hrvaška policija našla v njihovih telefonih.

Foto: Instagram

Zajem zaslona

Med izjavo za medije, kjer se je Sopta želela oprati krivde in pokazati, da z Matejem ni v kontaktu ter da se je na njenem telefonu znašel neodgovorjen klic, je nehote razkrila tudi del zemljevidov, ki sta si jih očitno izmenjevala s Perišem. Amaterski detektivi so uspeli rekonstruirati zemljevida. Njuna vsebina ostaja nejasna, saj na nobenem izmed njiju med destinacijami ni restavracije Savanova, kamor se je Matej domnevno odpravil in kjer so ga nazadnje ujele varnostne kamere.

Splitčanka je v medijih nehote pokazala tudi številko Matejevega mobilnega telefona. Nekateri so številko kasneje prekrili. V uredništvu smo poskusili poklicati na številko, vendar nas je presenetilo, da Matejev telefon še dalje zvoni. Spomnimo, telefona vse doslej niso našli in so locirali le signal, ki naj bi bil nekje v vodi, zato preseneča dejstvo, da še vedno zvoni. 

Prijatelj spremenil izjavo

Dan po izginotju je Matejev prijatelj Božo, ki je bil z njim v klubu Gotik, napisal v sporočilu dekletu Sanji, da niso jemali drog in da ne ve, kaj je bilo Perišu. Čez nekaj dni je izjavo spremenil, povedal je, da so vzeli mamila, vendar šele potem, ko je Periš že odšel iz kluba. Sanja naj bi mu odgovorila, da ne verjame, da je Matej karkoli zaužil, razen če mu ni kdo ponudil med tem sprehodom po klubu.

Iz sporočil, ki so jih hrvaški policisti našli v telefonih Matejevih prijateljev, naj bi bilo mogoče zaključiti, da so se kritične noči drogirali. Ni pa znano, ali je tudi Matej užival mamila, niti kdo je “človek, s katerim se je sprehodil po klubu”, je pa omenjen v sporočilih. Nekateri predpostavljajo, da bi lahko šlo za preprodajalca mamil oziroma nekoga, ki je imel mamila.

Čez nekaj dni sta si Božo in Sanja spet izmenjala nova sporočila, v katerih je Sanja omenila Majo Sopta“Morda je Matej mimogrede padel v zgodbo med tem sprehodom po klubu. Morda ni tega načrtoval. Ali pa, če tale Maja uživa ta čuda, da je ona nekoga zanj rešila,” je napisala Sanja. Odgovor, ki je prispel, je potrdil, da uživanje mamil Splitčanom ni bilo tuje.

“Maja ne uživa,” ji je odgovoril Božo. Sanja ga je nato vprašala, ali Mateju ni bilo prav, ker “ste vi z Zadrani vzeli, on pa ni”. Na kar je Božo odgovoril, da Matej ne ve za to in da so zaužili mamila šele potem, ko je že izginil. Iz sporočil je mogoče zaključiti, da so Splitčani zaužili mamila skupaj z Zadrani, ni pa znano, ali je tudi Matej zaužil mamila tega večera, ali pa se je morda razjezil, ker “ekipa iz Zadra njega ni počastila”.