V naselju Cankova so ponoči neznanci razstrelili bankomat. Policisti na kraju opravljajo ogled in zbirajo obvestila. Kot so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota, so v bližini opazili osebni avtomobil Ford Fiesta, srebrne barve, tujih registrskih številk.

Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dejanja je bilo ugotovljeno, da sta se najmanj dva storilca, nekaj minut pred razstrelitvijo, pripeljala z osebnim avtomobilom do bankomata. Z uporabo zaenkrat neznane eksplozivne snovi sta razstrelila bankomat. Po dejanju sta se z osebnim avtomobilom Ford Fiesta, srebrne barve, tujih reg. številk odpeljala v smeri naselja Kuzma. Znesek odtujenega denarja in škoda na objektih zaenkrat še ni znana,” so sporočili iz Policijske uprave Murska sobota.

Vse, ki bi imeli koristne informacije glede vozila ali vpletenih oseb, prosijo, da to sporočijo na telefonsko številko 113.

Razstreljen še parkomat

Malo po 6. uri so bili policisti obveščeni še o razstrelitvi parkomata na parkirišču ob Avtobusni postaji v Murski Soboti. Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec danes, okrog 2.40 ure z neznanim eksplozivnim sredstvom razstrelil ohišje parkomata in odtujil kaseto z denarjem od parkirnin. Na parkomatu je nastalo za okrog 10.000 evrov škode. Koliko denarja je bilo odtujeno bo ugotovljeno naknadno.

Policisti pozivamo vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije, da nam to sporočijo na tel. št. 113, na najbližjo Policijsko postajo ali na anonimni telefon policije 080 1200,” so še sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota.