Policisti Postaje prometne policije Celje so minuli petek opravljali meritve hitrosti v naselju Celje. Ob 15.21 uri so ustavili in kontrolirali voznika osebnega vozila, ki je na glavni cesti v Celju, kjer je hitrost omejena na 50 km /h, vozil kar 110 km/h, so sporočili s PU Celje.

Zagrožena globa je 1.200 evrov in 18 kazenskih točk

Ob upoštevanju varnostne razlike (+/- 6 km/h od 100 km/h do 120 km/h), ki jo določa Pravilnik o meroslovnih zahtevah za merilnike hitrosti v cestnem prometu, je obdolženi vozil s hitrostjo 104 km/h, kar je najmanj za 54 km/h več kot je s prometnim pravilom dovoljena hitrost vožnje v naselju.

"Zoper voznika smo na Okrajno sodišče v Celju podali obdolžilni predlog, s predlogom za prepoved uporabe tujega vozniškega dovoljenja na območju Republike Slovenije. Zagrožena globa za storjeni prekršek je 1.200 evrov in izrek stranske sankcije 18 kazenskih točk v cestnem prometu," so ob tem pojasnili na PU Celje.

Neprilagojena hitrost je še vedno eden najpogostejših vzrokov najhujših prometnih nesreč, zato policisti voznike pozivajo, naj spoštujejo hitrostne omejitve.