Kronika

Na PU Maribor obravnavali pijanega voznika in 15 tujih državljanov

Uredništvo , 13.01.24 ob 09:13

V enem dnevu na PU Maribor obravnavali 15 tujih državljanov, ki so na nedovoljen način prestopili državno mejo.

Na PU Maribor obravnavali pijanega voznika in 15 tujih državljanov
Fotografija je simbolična

Na PU Maribor so med 5. uro včeraj in 5. uro danes med drugim obravnavali voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom avtomobila, tujca, ki je prevažal tri državljane Turčije ter 12 državljanov Sirije, ki so na nedovoljen način prestopili državno mejo iz Republike Hrvaške.

Vozil pod vplivom

V bližini Ormoža je bil včeraj popoldan ustavljen voznik osebnega avtomobila. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola mu je policist odredil preizkus, ki je pokazal 0,92 mg/l alkohola. Vozniku je bilo odrejeno pridržanje, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče, so sporočili s PU Maribor.

Obravnavani tujci

V Zgornje Gruškovje se je včeraj zvečer z osebnim avtomobilom poljskih reg. številk pripeljal državljan Azerbajdžana. Pri mejni kontroli je bilo ugotovljeno, da je prevažal tri državljane Turčije, k nimajo pogoja za vstop v RS. Voznik je bil pridržan in je bil zaradi nezakonitega prevažanja oseb čez ozemlje Republike Slovenije, priveden na Okrožno sodišče Ptuj. Tuji državljani so bili po končanem postopku odpeljani v azilni dom, so še sporočili s PU Maribor.

Okoli 2. ure so policisti na območju PP Podlehnika prav tako prijeli 12 državljanov Sirije, ki so na nedovoljen način prestopili državno mejo iz Republike Hrvaške. Postopki s tujci še trajajo.

107 intervencij

Mariborski operativno komunikacijski center je sicer med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 271 klicev, od tega 107 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času so obravnavali tudi:

- 15 kaznivih dejanj,

- 23 prometnih nesreč I. kategorije,

- eno prometno nesrečo II. kategorije,

- eno prometno nesrečo IV. kategorije,

- 13 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 10 na javnem kraju in 3 v zasebnem prostoru.