Včeraj, okrog 19.45, je bila policija obveščena o ropu v trgovini na Pobrežju v Mariboru. Eden izmed storilcev je z nožem v rokah vstopil v trgovino v trenutku, ko je prodajalka odprla predal blagajne. Prodajalko je potisnil tako, da je padla, ter iz blagajne odtujil večjo vsoto gotovine. Skupaj z drugim storilcem je zbežal v smeri pokopališča. Po doslej znanih informacijah, sta bila storilca suhe postave, visoka med 175 in 180 cm.

“Eden izmed njiju je bil oblečen v črne hlače in rdečo jopico, čez glavo je imel poveznjeno rumeno kapuco, drugi je bil oblečen v sive, športne hlače, rdečo jakno z rdečo kapuco,” dodajajo na policiji.

Grožnje z orožjem tudi v Poljčanah

V Poljčanah je policija obravnavala poskus ropa. Okrog 17.15 je v prodajalno vstopil moški in zagrozil z orožjem ter zahteval denar. Storilca je pregnal moški, ki je vstopil v prostor. “Neznani storilec je bil, glede na doslej zbrane informacije, star približno 30 let, imel je črne kratke lase, visok je bil nekje 170 cm, oblečen v črna športna oblačila (jakna črne barve s kapuco, modre športne copate s svetlim podplatom). Nosil je sončna očala in masko,” so še dodali na policiji.