Danes, 30. januarja 2022, popoldan je na območju občin Maribor, Šentilj in Sveti Jurij v Slovenskih goricah pustošil močan veter. Z Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje (URSZR) iz vseh treh omenjenih občin poročajo o dogodkih večjega obsega.

“V popoldanskem času je bilo zaradi močnega vetra na območju severovzhodne Slovenije zabeleženih šest dogodkov. Veter je preko cestišč podrl nekaj dreves, eno je ogrožalo objekt in poškodovalo drog elektrodistribucije,” so povedali na URSZR.

Za sanacijo posledic na terenu so bile aktivirane tri prostovoljne in ena poklicna gasilska enota. Poleg njih so bile na terenu tudi druge službe.

Z zeleno barvo so označena območja dogodkov večjega obsega (foto: SPIN).

V občini Maribor so v času močnejšega vetra zabeležili en dogodek, na katerem so posredovali gasilci Gasilske brigade Maribor. Podrobnosti o dogodku še niso znane, najbrž se je podrlo drevo.

V občini Šentilj so v tem času zabeležili tri dogodke, šlo je za podrta drevesa. Posredovali so gasilci Prostovoljnih gasilskih društev Šentilj in Paloma-Sladki vrh.

V občini Sveti Jurij v Slovenskih goricah so doslej zabeležili en dogodek, podrto drevo. Posredovalo je Prostovoljno gasilsko društvo Sveti Jurij.