V povezavi z aktivnostmi in varovanjem nogometne tekme med NK Maribor in Olimpija, ki bo odigrana v večernih urah v Mariboru, so bili na PU Maribor danes, 11.5.2024, okrog 14.30 obveščeni o množični kršitvi javnega reda in miru med pripadniki navijaških skupin na območju središča Maribora. Pri tem so nemudoma ukrepali pripadniki posebne policijske enote in policisti drugih policijskih enot ter preprečili nadaljnjo kršitev in vzpostavili red na območju, pri tem pa so uporabili tudi prisilna sredstva.

"Po doslej znanih informacijah sta bila pri tem lažje poškodovana dva policista, pri čemer še zbiramo obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Prav tako je bilo poškodovano tudi službeno vozilo - tudi v tem primeru obravnavamo sum storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. Več osebam je bil izrečen ukrep prekinitve potovanja na športno prireditev (63. čl. ZNPPol)," so sporočili s PU Maribor.

Na PU Maribor nadaljujejo z aktivnostmi v povezavi z varovanjem nogometne tekme, vse udeležence pozivajo k športnemu navijanju in spoštovanju navodil policistov ter varnostnikov.