Mariborski kriminalisti so opravili ogled kraja sredinega nočnega požara v industrijskem objektu na Preradovičevi ulici, a za zdaj še ugotavljajo vzrok za izbruh požara. Kot so danes sporočili iz Policijske uprave Maribor, po prvih zbranih obvestilih in nestrokovni oceni materialna škoda znaša več kot 300.000 evrov.

Do požara je prišlo v noči iz torka na sredo okoli 3.30, pogasili pa so ga mariborski poklicni gasilci s pomočjo prostovoljnih gasilcev iz Maribora, Studencev, Kamnice, Radvanja, Razvanja in Pobrežja.

Po navedbah uprave za zaščito in reševanje je pogorelo okoli tisoč kvadratnih metrov strehe na industrijskih objektih in okoli 50 kvadratnih metrov strehe na upravni stavbi, uničenih pa je tudi okoli 500 kvadratnih metrov proizvodnih prostorov. Gre za kompleks nekdanje tovarne TVT Boris Kidrič na Studencih, ki je zdaj v lasti več podjetij.

V času požara v objektu ni bilo ljudi, ogenj pa je povzročil škodo v prostorih treh podjetij, ki imajo tam proizvodne in upravne prostore. Kot je za STA povedal poveljnik Gasilske brigade Maribor Primož Osojnik, je gorelo le ostrešje, ne pa tudi v hali, a je tudi tam nekaj škode zaradi padanja strešne konstrukcije ali drugih vplivov ob gašenju.