Kot smo že poročali je pretekli teden v centru mesta 38-letnik napadel nič hudega slutečo žensko. Ta se je zjutraj v službo odpravila z avtomobilom in ga parkirala v garažni hiši Forum ob Cankarjevi ulici. Ko je izstopila iz avtomobila, je opazila, da ji sledi neznani moški. Pričel jo je zmerjati, zagrabil jo je za ramena, ko se je obrnila k njemu, pa večkrat udaril v obraz s takšno silo, da je potrebovala zdravniško pomoč. Zaradi nasilneža je imela ženska obraz v podplutbah, presekal ji je tudi ustnico, je poročal Večer.

Časnik je takrat neuradno navajal, da so se policisti pri očividcih dokopali do podatka, kdo je napadalec. Šlo naj bi za njihovega starega znanca in celo poznavalca boksarskih veščin.

Policisti PP Maribor I danes sporočajo, da so v torek, 5. aprila 2022, v dopoldanskem času odvzeli prostost 38-letnemu moškemu, doma z območja Maribora, za katerega so obstajali utemeljeni razlogi za sum, da je v četrtek, 31. marca 2022, v jutranjih urah v garažni hiši na območju mesta Maribor, napadel žensko, jo večkrat udaril in ji grozil, ob tem pa jo je lahko telesno poškodoval. Policisti so navedeni primer obravnavali kot kaznivo dejanje Nasilništva po II. odstavku 296. člena Kazenskega zakonika (KZ-1).

Z zbiranjem dodatnih obvestil in zagotovitvijo materialnih dokazov je policistom  uspelo  potrditi, da je osumljenec utemeljeno osumljen storitve opisanega dejanja, zaradi česar so pristojnemu tožilstvu zoper njega podali kazensko  ovadbo, ter ga v sredo, 6. aprila 2022, privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru. Ta je po zaslišanju zoper njega odredil sodno pridržanje.