Po doslej zbranih podatkih lahko potrdim, da mariborski policisti preiskujemo kaznivo dejanje poskusa umora, ki je bilo izvršeno danes ponoči na območju mariborskega mestnega parka,” je na današnji izjavi za medije v zvezi z grozljivim napadom, ki se je dogajal ponoči, uvodoma dejal Matej Harb, višji samostojni policijski inšpektor s Policijske uprave Maribor.

Spomnimo, z zbiranjem obvestil so policisti sedaj ugotovili, da je 22-letni osumljenec, po vsej verjetnosti zaradi medsebojnih nesoglasij, z ostrim predmetom poškodoval 20-letno oškodovanko in ji na ta način povzročil telesne poškodbe, ki so opredeljene kot posebno hude.

Iz storitve posebno hude poškodbe sedaj poskus umora

Iz storitve posebno hude poškodbe je bilo tako dejanje sedaj prekvalificirano v poskus umora, je potrdil Harb, zato očitno obstajajo elementi naklepa dejanja. Več informacij zaradi interesa preiskave policisti ne razkrivajo, bodo pa podatki posredovani po zaključku kriminalistične preiskave, je danes pojasnil Harb.

Po poročanju medijev je osumljenec napadel dekle s sekiro in nožem. Kot je danes poročal časnik Večer, ki se naslanja na vire blizu policiji, je 22-letnik dekletu “odrezal palec, jo do neprepoznavnosti iznakazil po obrazu, porezal po ušesu in nekajkrat zabodel v predel trebuha”. Policisti naj bi ga prijeli, ko se je na kraj zločina vrnil po nahrbtnik.

Osumljenec, ki ga policija doslej še ni obravnavala, naj bi bil tudi sam lažje poškodovan, porezan je po nogi. Policistom naj bi sam povedal, s čim je poškodoval žrtev in kam je odvrgel nož in sekiro, kar so policisti v bližini zločina tudi našli, je še poročal Večer.

Oškodovanki je bila na kraju s strani policistov nudena prva pomoč, nato je bila z reševalnim vozilom odpeljana v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer ostaja na zdravljenju. Harb je potrdil, da je 20-letnica v smrtni nevarnosti.

20-letnica v smrtni nevarnosti

Policisti so pri pregledu okolice kraja kaznivega dejanja 22-letnega osumljenca tudi izsledili in mu odvzeli prostost ter zoper njega odredili 48-urno policijsko pridržanje. Na vprašanje, ali so njun odnos, morebiti zaradi nadlegovanja, že obravnavali, je Harb pojasnil, da predhodno policisti o njunem medsebojnem odnosu niso bili obveščeni, tudi 22-letnika predhodno niso obravnavali.

Nekoliko nenavadno se zdi, da policistov, po besedah višjega inšpektorja ni nihče poklical na pomoč, potem ko se je zgodilo grozljivo dejanje v parku. Policisti so med rednim delom slučajno naleteli na žrtev v stanju, kakršnem je bila, je danes dejal Harb.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor skupaj z ostalimi policisti še vedno intenzivno zbirajo obvestila in izvajajo različne operativne ukrepe, so še sporočili iz Policijske uprave Maribor. Predkazenski postopek usmerja Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.