Mariborska policija je za časnik Večer potrdila, da preverjajo okoliščine smrti novorojenčka v eni od zdravstvenih ustanov na območju Policijske uprave Maribor. Ženski v šestem mesecu nosečnosti so morali sprožiti porod, pri carskem rezu je prišlo do zapletov in otrok je umrl.

Pri obdukciji se je po neuradnih informacijah Večera pokazalo, da je imel otrok precejšnjo vreznino, zato se v preiskavi ugotavlja, ali bi lahko umrl zaradi zdravniške napake.

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor so nosečo žensko sprejeli v sredo zjutraj. Bila je v šestem mesecu nosečnosti, ker ji je bilo treba sprožiti porod, so se odločili za carski rez. Pri tem je prišlo do zapletov in novorojenček je umrl.

Otrok je bil ob poskusu reševanja njegovega življenja v času izredne nezrelosti (v 23. tednu nosečnosti) in majhnosti (615 g) mrtvorojen med prezgodnjim porodom s carskim rezom,” so pojasnili v UKC Maribor. Po poročanju Večera so dodali, da so tragični dogodek takoj prijavili policiji in naredili vse potrebno, da bi se razjasnile okoliščine dogodka.

Da preverjajo okoliščine dojenčkove smrti je za Večer potrdil tiskovni predstavnik mariborske policijske uprave Miran Šadl. Kriminalistična preiskava je v poteku, usmerja jo tožilstvo. Več informacij zaenkrat ni znanih.