Mariborski operativno-komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 220 klicev, med temi 100 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije. 

Policisti Policijske uprave Maribor so včeraj na območju Maribora obravnavali štiri tujce, 3 državljane Sirije in 1 državljana Palestine, ki so zaprosili za mednarodno zaščito.

Skupna škoda znaša 3000€

Na območju PP Ormož je bilo vlomljeno v poslovni prostor, odtujeni so bili cigareti, skupna materialna škoda znaša 3.000 eur. O kaznivem dejanju še zbirajo obvestila. Včeraj popoldne so bili med drugim obveščeni o tem, da je moški vstopil v lekarno v Mariboru in tam odtujil zdravila, policisti so ga še isti dan izsledili v Mariboru, mu odvzeli prostost in odredili pridržanje.

Med vožnjo s kolesom je v Mariboru padel 72-letnik, odpeljan je bil v bolnišnico, kjer je bilo ugotovljeno, da se je lažje poškodoval. V Mariboru sta trčila tudi voznik osebnega avtomobila in pešec, ki je bil odpeljan v bolnišnico, kjer je bilo ugotovljeno, da se je lažje poškodoval.