Zobozdravnik je pravnomočno obtožen spolnega nadlegovanja, nepravnomočno pa se mu očita tudi posilstvo druge 33-letnice.

Slika je simbolična

Danes bi se moral na mariborskem sodišču odviti narok zoper domnevnih spolnih zlorabah, ki naj bi jih po poročanju vecer.com, zakrivil mariborski zobozdravnik. Razkrili so primer, ki naj bi se odvil v Mariboru, leta 2016 v zdravstveni ambulanti Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca. Spolnega nasilja je pravnomočno obtožen zobozdravnik, oškodovana je bila danes 33-letna ženska, nepravnomočno pa se mu očita tudi posilstvo druge 33-letnice.

Zobozdravnik ji je dejal: “Glej, kak si me trdega naredila” 

Kot še poroča vecer.com gre za Mariborčanki, sicer sestri dvojčici. “Z vami sva pripravljeni govoriti izključno zato, da bi se javno oglasile morebitne druge žrtve. Dvomiva, da sva edini, oziroma nočeva, da bi se isto zgodilo še komu drugemu,” sta dejali za vecer.com. Ena izmed sester je opisala, da je bil 28. november 2016, ko je k zobozdravniku v Novi vasi prišla zaradi neznosnega zobobola. Zobozdravnik je ocenil, da je potrebno zob izpuliti, asistentka je pripravila injekcijo in zapustila ordinacijo. Med čakanjem je oškodovanka opazila, da se je začel drgniti čez hlače in ji dejal: “Glej, kak si me trdega naredila.” Ko je želela oditi, naj bi jo potisnil nazaj na stol in rekel, da bo odnehal.

Pozval jo je naj sleče hlače

“Med posegom je vzel mojo roko in jo položil na svoje golo spolovilo. Trznila sem, umaknila sem roko, sočasno je izpulil zob. Nisem vedela, ali naj vse skupaj izpljunem vanj ali v umivalnik. Izpljunila sem v umivalnik in vstala,” dogodek za vecer.com opisuje oškodovanka. Med drugim naj bi ji dejal, naj da hitro hlače dol, in da bo opravil v umivalnik.Ko je zapustila ordinacijo je ponovno videla medicinsko sestro, zobozdravnik pa je dejal, da ji je izruval napačen zob in da naj se vrne, da dokončata kaj sta začela.

Oškodovanka je sestri dvojčici napisala sporočilo in v njem opisala kaj se ji je zgodilo, dogodek je ob prihodu domov razložila tudi mami. Po nasvetu stranke v lokalu kjer dela, je zadevo prijavila. Policistki naj bi po poročanju vecer.com dejala, naj jo ozvočijo, pa so ji rekli, da tega ne morejo storiti. “Da se lahko tja vrnem na lastno odgovornost in da naj jim nato prinesem vzorec njegove sperme. ‘Bi vi to svetovali svoji hčerki?’ sem vprašala policistko. ‘Ne,’ mi je odgovorila. ‘Zakaj pa potem to svetujete meni?”

Sestri storil še huje

Ko je stekla preiskava je doživela šok. Izvedela je, da je njena sestra dvojčica imela še hujšo izkušnjo. Ko je sestro sodnica pozvala naj govori resnico, se ni mogla več zadrževati. Od vsega začetka je mislila, da je prva žrtev ona, pa je na sodišču izvedela, da je sestri storil še huje.