Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 168 klicev, od tega 52 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času smo obravnavali dva nedovoljena prehoda državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

– 7 kaznivih dejanj,
– 5 prometnih nesreč I. kategorije,
– 3 povoženja divjadi,
– 1 kršitelju cestno-prometnih predpisov so zasegli vozilo ki ga je vozil,
– 5 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 2 na javnih krajih in 3 v
zasebnih prostorih,
– 1 nesrečo pri delu,
– 1 nesrečo na smučišču.

Izpostavljajo:

Čez državno mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda

Včeraj dopoldne so imeli policisti PP Gorišnica v postopku pet državljanov Srbije, ki so z osebnim avtomobilom srbskih registrskih oznak nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj. Policisti so vse oglobili. Enemu, ki je izpolnjeval pogoje za vstop našo državo, so dovolili vstop, ostale štiri so zavrnili nazaj na Hrvaško.

Nekoliko kasneje pa so imeli v postopku tri državljane Hrvaške, ki so z osebnim avtomobilom hrvaških registrskih oznak, prav tako nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj. Policisti so jih oglobili in jim izdali tranzitne karantenske odločbe, saj so potovali v Avstrijo.