Policisti PU Maribor so v zadnjih 24 urah obravnavali dve tatvini in dva vinjena voznika.

Policisti Policijske uprave Maribor so v zadnjih 24 urah obravnavali naslednje odmevnejše dogodke:

Kriminaliteta

“Neznani storilec je včeraj okoli 14. ure v trgovini Interspar v Mariboru izkoristil nepazljivost oškodovanke in iz nakupovalnega vozička odtujil črno usnjeno torbico, v kateri je imela osebne dokumente in 6.000 evrov gotovine,” so sporočili.

Ob tem je neznani storilec v nočnem času iz dvorišča stanovanjske hiše v Sp. Hočah odtujil moped znamke Sachs, tip Speedforce, črne barve, reg. tablica MBZK-92, so še sporočili.

Prometna varnost

V Pesnici so policisti PPP Maribor včeraj ob 11.00 uri ustavili voznika osebnega avtomobila. V postopku preizkusa alkoholiziranosti z indikatorjem alkohola v izdihanem zraku je bilo ugotovljeno, da ima v organizmu 0.77 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljene. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola ter nezagotovitve prevoza do naslova bivanja je bil kršitelj pridržan. Zoper kršitelja je podan obdolžilni predlog na pristojno okrožno sodišče.

V Vidmu pri Ptuju so policisti PP Podlehnik ob 16.30 uri imeli v postopku državljana Hrvaške, ki je vozil osebni avtomobil. V postopku preizkusa alkoholiziranosti z indikatorjem alkohola v izdihanem zraku je bilo ugotovljeno, da ima v organizmu, 0,67 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljene. Kršitelj ni bil pridržan, ker si je zagotovil prevoz. Zoper kršitelja je podan obdolžilni predlog na pristojno okrožno sodišče.