Prvak Slovenske Nacionalne Stranke (SNS) Zmago Jelinčič Plemeniti je sinoči za oddajo 24ur dejal, da je “popolnoma šokiran” nad informacijo, kdo bi naj pošiljal grožnje politikom in njihovim družinskim članom.

Ne vem, kaj je to. Totalna norija. Ne vem, kaj je temu človeku, da je šel narediti kaj takšnega,” je za oddajo povedal Jelinčič. “Ne vem, ali je kdo zadaj, mu je kdo naročil… Ne vem, mi ni jasno.”

Seveda ga poznam, on je naš član, to pomeni, da smo imeli noter kopico nekih podtaknjencev” je o moškemu povedal Jelinčič, saj naj bi šlo za njegovega dobrega znanca in člana stranke.

»V Slovenski nacionalni stranki smo šokirani in zgroženi nad dejanjem našega člana, za kar smo izvedeli iz medijev. Takšna ekscesna dejanja najostreje obsojamo in sodimo, da ne gredo v okvir demokratičnega političnega udejstvovanja v državi,« so se v SNS danes odzvali na za zdaj še neuradno novico, poroča Delo.

Povezan z Združenjem policistov Slovenije

Po poročanju portala Siol naj bi kuverte z grožnjami politikom in njihovim družinskim članom, risbami vislic in naboji prek poštnega nabiralnika na Trojanah pošiljal moški iz Celja. Pošiljatelj naj bi bil povezan z Združenjem policistov Slovenije, čeprav naj ne bi šlo za policista.

Oktobra lani so bile prestrežene pisemske pošiljke, ki so vsebovale nazorne grožnje z nasiljem in naboje za strelno orožje. Med drugim so jih prejeli predsednik vlade Janez Janša, podpredsednik vlade Matej Tonin, poslanec stranke DeSUS Robert Polnar in prvak SNS Zmago Jelinčič Plemeniti, navaja Siol.