V noči na nedeljo se je v središču Maribora zgodil grozljiv zločin. V Mestnem parku je hudo poškodovana v mlaki krvi obležala 20-letnica, za življenje katere se borijo v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor.

Dvajsetletnico so operirali več kot sedem ur. Vbodne rane v predelu trebuha niso najhujše, kar se ji je zgodilo, tudi odsekani palec, ki so ga preiskovalci našli, so ji zdravniki prišili. To, kar najbolj skrbi in bi lahko bilo usodno zanjo, so poškodbe glave, smo o stanju 20-letnice izvedeli od pretresenih svojcev, navaja Večer.

Kot po neuradnih informacijah poroča Večer, preiskovalci sumijo, da se je z dvajsetletnico hudo sprl 22-letni Luka G. in jo napadel s sekiro in nožem. Nad mladenko naj bi se bil strahovito izživljal: odsekal ji je palec, jo do neprepoznavnosti iznakazil po obrazu, porezal po ušesu in nekajkrat zabodel v predel trebuha.

Zvabil jo je z izgovorom, da ima zanjo pisma

Kot navaja Večer, se je poskus umora zgodil nekaj minut čez eno uro zjutraj. Napadu menda nihče ni bil priča, so pa policisti, vodniki službenih psov, med rednim obhodom parka slišali strahovite krike. Dvajsetletnico so našli v bližini akvarija. Bila je pri zavesti in ostala v takšnem stanju do prevoza v Univerzitetni klinični center Maribor, a njene poškodbe so izredno hude, so iz bolnišnice sporočili policiji.

Policija o motivu še ni povedala ničesar, za Večer pa so spregovorili svojci žrtve, ki so pojasnili, da jo je Luka G., ki je imel svoje dekle v Šentilju, zalezoval že od julija letos. To noč je bila 20-letnica na obisku pri prijatelju na Koroški cesti v Mariboru. Deset minut do enih se je z avtomobilom odpeljala domov in parkirala ob parku, kjer sicer stanuje. Ker ji je Luka G. napisal sporočilo, da ima zanjo neka pisma, se je sestala z njim.

22-letnik je na morebitno ponovno zavrnitev prišel pripravljen z nožem in sekiro. V pičlih nekaj minutah jo je poškodoval do neprepoznavnosti, nakar je kraj zločina zapustil, a se kmalu vrnil, saj je v parku pozabil nahrbtnik. Policisti so ga opazili in nemudoma aretirali. Dejanje naj bi danes dopoldne tudi priznal, povedal je celo, kje je odvrgel orožje.