42-letni moški iz Hrvaške, natančneje Medžimurske županije, je obtožen grozljivih posilstev bivše žene, poroča hrvaški medij Danica. Bivšo soprogo je brutalno posiljeval, v njene genitalije potiskal različne objekte, zamaskirane osebe pa so plačevale, da so lahko bile v sobi in opazovale.

Obtožnico je varaždinsko okrajno državno tožilstvo vložilo pred nekaj dnevi, čeprav je zločine storil od julija 2006 do aprila 2007. Njegova bivša soproga je namreč dogodke zamolčala, dokler ni doživela še enega travmatičnega dogodka in pristala na psihiatriji. Takrat je začela razkrivati, kaj vse je doživela v življenju.

Neprestane grožnje, če bi kaj razkrila

Prvo posilstvo se je zgodilo julija 2006, ko jo je naprej nekajkrat udaril. Nato jo je vrgel na posteljo, privezal na rob postelje, jo kljub njenim prošnjam, naj jo izpusti in upiranju, posilil. Za tem je v njene genitalije potisnil steklenico kokakole, njegovo celotno pest ter ji grozil, da jo bo ubil, če bo komu povedala.

Ob vsakem brutalnem posilstvu je v sobo vstopila ženi neznana oseba, zamaskirana z masko. Za denar je opazovala, kaj ji počne, nekatere izmed njih so posilstvo tudi snemale ter jo prisilile, da je posnetke gledala.

Za tem jo je posilil še šestkrat. Dogodki so bili podobni: Privezoval jo je na posteljo, posilil, ji v genitalije potiskal objekte in celotno pest. Ob vsakem brutalnem posilstvu je v sobo vstopila ženi neznana oseba, zamaskirana z masko. Za denar je opazovala, kaj ji počne, nekatere izmed njih so posilstvo tudi snemale ter jo prisilile, da je posnetke gledala. Neprestano so ji grozili, da jo bodo ubili, če bo komu karkoli povedala.

Kot so povedali tožilci je med posilstvi utrpela poškodbe in krvavitve. Ženska je tudi zanosila in rodila otroka. “Posilstva so bila storjena na posebno krut in posebno ponižujoč način, posiljena ženska pa je ostala noseča,” so opozorili tožilci.

Vse je zanikal, grozi mu do deset let zapora

Žrtev posilstev ni nikoli prijavila oz. razkrila, kaj vse je pretrpela. Nato je leta 2016 doživela še eno travmo, ker jo je v kavarni, kjer je delala, napadel ropar. Zaradi napada je bila v izjemno slabem psihičnem stanju in končala na psihiatriji bolnišnice v Čakovcu. Takrat je zdravnikom povedala vse, kar je v življenju doživela. Strokovnjaki bolnišnice in svetovalnice so izvedeli za posilstva in ji naročili, naj vse prijavi pristojnim službam.

Priča iz družinske svetovalnice v bolnišnici je povedala, da je k njim prišla v “izjemno težkem stanju, sprva sploh ni mogla govoriti, celo bruhala je, čez eno leto pa se je s svetovanjem stanje izboljšalo”.

Posiljevalec je bil zaposlen kot glasbenik v restavracijah v Medžimurski županiji. Živel je v restavraciji, ona pa je občasno pri njem prenočevala, zato sta začela živeti skupaj, ko se je v restavraciji zaposlila kot natakarica. Leta 2009 je odšel na delo v tujino in se ni več vrnil na Hrvaško. Ko je bil zaslišan o obtožbah, je vse zanikal. Grozi mu do 10 let zapora.