V Trstu se je zadnje dni dogajalo nekaj strašljivega. Od 4. januarja, torej v roku par dni, so odkrili kar 4 trupla. Po poročanju portala Regional je bilo najprej odkrito truplo 19-letnika, in sicer v torek v parkirni hiši nakupovalnega cetra II Giulia. Šlo je za mladega prosilca za azil.

63-letno Tržačanko so iskali od sredine decembra

Le dan kasneje je Trst pretreslo novo odkritje, v parku pri Sv. Ivanu so našli truplo, ki še ni bilo identificirano, ampak zelo verjetno gre za Liliano Resinovich. 63-letna Tržačanka je pogrešana že od sredine decembra, njen mož je pred kratkim povedal, da še vedno upa, da se je samo umaknila in da bo prišla nazaj. Še istega dne so nato v zapuščeni ulici San Marco našli truplo brezdomca.

Osumljenec umora najstnika je bivši fant njegove punce, ki so ga že prijeli tržaški policisti. 

Trst pa je bil včeraj ponovno v šoku, saj so v pritličju večstanovanjske stavbe v Ulici Rittmayer odkrili še četrto truplo. Tokrat je šlo za komaj 17-letnega Roberta Trajkovica, ki so ga pogrešali od petka zvečer. Njegova družina, s katero je najstnik sicer že dlje časa živel v Trstu, je objavila več pozivov za informacije, če ga je kdo videl. Njegov oče je za medije povedal, da je šel v petek Robert s svojim dekletom v hostel v mestu.

17-letnika je zadavil z zanko okoli vratu

Robert naj bi svojemu dekletu povedal, da se je napotil od Sv. Jakoba do Ulice Rittmayer. Takrat naj bi bil z njo njen bivši fant, ki ga sedaj sumijo njegovega umora. Najstnika bi naj namreč prestregel in zadavil. Njegovo truplo je bilo najdeno na stopnišču stavbe, vzrok smrti pa je bil, da je bil zadavljen z zanko okoli vratu. Truplo so našli, ko je nekdo v bližini podjetja, trenutno v uporabi čistilnega podjetja, odkril krvav madež.

Zaslišanje so morali prekiniti, ker se je najprej zelo razjezil, nato mu je postalo slabo. 

21-letnega Maročana, bivšega Robertove punce, so že prijeli tržaški policisti. Osumljenec naj bi že dlje časa živel v Trstu. Zaslišanje z njim so bili sicer prisiljeni prekiniti, ker bi se naj najprej izjemno razjezil, nato se je začel počutiti slabo, zato je bil odpeljan v bližnjo bolnišnico. Po nadaljevanju z zaslišanjem so ga danes odpeljali v korenejski zapor.