Policisti so ugotovili, da je planincu, katerega identiteta še ni znana, najverjetneje zdrsnilo po strmem, zasneženem in poledenelem pobočju, zaradi česar je umrl na kraju nesreče, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica. Kot so še pojasnili, sta v soboto popoldne pohodnika med vračanjem z vrha Prisojnika na približno 2060 metrih nadmorske višine naletela na moškega, ki ni kazal znakov življenja. Na kraju so posredovali policisti gorske policijske enote PU Nova Gorica in člani Gorske reševalne službe Bovec, ki so s pomočjo policijskega helikopterja preminulega prepeljali v dolino.

Z ogledom kraja nesreče so policisti ugotovili, da je ponesrečenemu najverjetneje zdrsnilo z grebenske poti na Prisojnik, nato pa je približno 500 metrov drsel po strmem, zasneženem in poledenelem pobočju. Ustavil se je nekaj metrov nad planinsko potjo, ki vodi v smeri prelaza Vršič. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče.

Policisti so izključili tujo krivdo ter o dogodku obvestili preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča v Novi Gorici in novogoriško okrožno državno tožilstvo. Preiskovalna sodnica je odredila sodno obdukcijo, da bi ugotovili natančen vzrok smrti in potrdili identiteto pokojnega.