Odpiranje stanovanja, dimniški požar, posredovanje pri prometni nesreči…gasilci so bili v zadnjem dnevu večkrat na delu.

Foto: PGD Gornja Radgona/Fotografija je simbolična

V zadnjih 24-ih urah so morali gasilci posredovati na več koncih.

Tako so morali včeraj popoldne posredovati na Vinarski ulici v Slovenski Bistrici. Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje, so gasilci PGD Slovenska Bistrica nudili pomoč reševalcem pri odpiranju stanovanja, v katerem je bila mrtva oseba. V stanovanje so vstopili skozi okno in odklenili vrata.

Včeraj popoldne je prišlo tudi do požara. Okoli pol šeste so namreč na Polanski cesti v Čreti, občina Hoče Slivnica, zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci GB Maribor in PGD Hotinja vas so s termo kamero pregledali dimnik in okolico ter prepovedali kurjenje do prihoda dimnikarja.

Nadalje so včeraj popoldne v Ulici talcev v Mariboru gasilci PGE Maribor iz pokvarjenega dvigala rešili eno osebo.

Posredovali še v Kovači vasi in na Ptuju

Nadalje so včeraj zvečer, okoli pol sedme ure, posredovali v Kovači vasi, v občini Slovenska Bistrica, kjer so gasilci PGD Zgornja Bistrica nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu obolele osebe z drugega nadstropja stanovanjske hiše do reševalnega vozila.

Včeraj popoldne sta na Zagrebški cesti na Ptuju čelno trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali in počistili kraj nesreče, odklopili akumulatorja, do prihoda policije usmerjali promet ter nudili pomoč reševalcem NMP Ptuj pri oskrbi poškodovane osebe. Reševalci so poškodovanko prepeljali v SB Ptuj.