Kronika

FOTO: V okolici Maribora 41-letniku in njegovi partnerki zasegli 3 kilograme konoplje

Uredništvo , 28.08.23 ob 10:55

Mariborski kriminalisti opravili hišno preiskavo v okolici Maribora in zasegli večjo količino prepovedane droge.

FOTO: V okolici Maribora 41-letniku in njegovi partnerki zasegli 3 kilograme konoplje

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so izvedli uspešno hišno preiskavo na objektu v okolici Maribora, v okviru katere so potrdili sum izvajanja kaznivega dejanja s področja prepovedanih drog. Preiskavo je odobrilo Okrožno sodišče v Mariboru, saj so obstajali utemeljeni razlogi za sum, da sta 41-letni državljan Slovenije in 39-letna državljanka Slovenije vpletena v nezakonito dejavnost.

Zasegli okoli 3 kilograme konoplje

V petek, 25. avgusta 2023, so kriminalisti izvedli hišno preiskavo, med katero so našli in zasegli približno 3 kg posušenih rastlinskih delcev. Po ocenah policije naj bi šlo za prepovedano drogo – konopljo. Poleg posušenih rastlinskih delcev so prav tako zasegli predmete, ki so namenjeni pakiranju in preprodaji prepovedane droge.  V štirih prirejenih prostorih za gojenje konoplje, ki so bili v stanovanjski hiši so našli in zasegli 12 sadik prepovedane droge konoplje, so sporočili iz PU Maribor.

Grozi jima kazen od enega do deset let zapora

Po zbranih obvestilih namerava policija vložiti kazensko ovadbo zoper oba osumljenca na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru. Obema se očita storitev kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. členu Kazenskega zakonika.

FOTO: PU Maribor

FOTO: PU Maribor

FOTO: PU Maribor

FOTO: PU Maribor

FOTO: PU Maribor

FOTO: PU Maribor

Po 186. členu Kazenskega zakonika je za kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog predpisana kazen zapora, ki se giblje od enega do desetih let, so še sporočili iz PU Maribor.