V bližini Prijedorja v Bosni in Hercegovini je strmoglavilo športno letalo. V tragični nesreči sta umrli dve osebi, poročajo lokalni mediji v Republiki Srbski. Žrtev nesreče naj bi bila pilot športnega letala in njegova 21-letna hčer.

Smrt 47-letnega Ljubiša Aramanda, predsednika Planinske zveze Republike Srbske, je potrdila zveza, smrt njegove hčerke pa še ni uradno potrjena.

Letalo je okoli 15. ure padlo na polje zraven magistralne ceste Prijedor – Kozarska Dubica, blizu razcepa proti Crni Dolini. Prizorišče so zavarovali pripadniki Policijske uprave Prijedor, prisotni so bili tudi pripadniki Teritorialne gasilsko-reševalne enote. Odprli so preiskavo, katere rezultate še bodo sporočili. Mesto nesreče je obiskal župan Prijedorja Slobodan Javor.

Z veliko žalostjo obveščamo javnost, da se je predsednik Planinske zveze Republike Srbske Ljubiša Aramanda smrtno ponesrečil v Prijedorju. Pustil je neizbrisen pečat in celotna planinska skupnost mu izraža hvaležnost za velik trud in prispevek k delovanju organizacije,” so zapisali na Planinski zvezi Republike Srbske.