V mesecu februarju in marcu letos so policisti Policijske postaje Velenje obravnavali več kaznivih dejanjih, ki jih je izvrševala združba treh mlajših moških. Ti so z goljufijami in izsiljevanji, s silo in grožnjami, ki so jih podkrepili z orožjem, od mlajših oseb zahtevali, da so na svoja imena dvigovali kredite, sklepali leasinge, pogodbe in naročnine pri operaterjih mobilne telefonije, z nakupi telefonov višjega cenovnega razreda.

Zasegli tudi plinsko pištolo, imitacijo pištole, nož in elektrošoker

Pridobljeni denar in predmete so morali oškodovanci pod prisilo izročati članom združbe. S kaznivimi dejanji so si storilci pridobili najmanj 72.300 € premoženjske koristi, so sporočili s PU Celje.

Z zbiranjem obvestil so velenjski policisti ugotovili, da je vodja združbe 23- letni Velenjčan, sostorilca pa njegova vrstnika doma z območja Šoštanja.

[[image_1_article_64651]]

Pri osumljenih so v preteklih dneh zvedli hišne preiskave in zasegli predmete povezane s kaznivimi dejanji. Zasegli so jim tudi predmete, ki so jih osumljenci uporabljali pri izvrševanju kaznivih dejanj in sicer plinsko pištolo, imitacijo pištole, nož in elektrošoker. 23-letnega Velenjčana so za čas zbiranja obvestil pridržali.

[[image_2_article_64651]]

"Vse tri bomo kazensko ovadili  zaradi storitve kaznivih dejanj goljufije po 211. členu Kazenskega zakonika in izsiljevanja po 213. členu  Kazenskega zakonika. Za kaznivo dejanje goljufije je zagrožena kazen od enega do osem let zapora. Enaka kazen je zagrožena tudi za kaznivo dejanje izsiljevanja," so še sporočili s PU Celje.

[[image_3_article_64651]]