Kot smo poročali, je v sredo, 21.12., ponoči okrog 3.30 ure zagorelo v Mariboru, na Studencih. Do večjega požara je prišlo v prostorih nekdanje tovarne TVT na Preradovičevi ulici. Požar je povzročil večjo materialno škodo na objektih različnih podjetij, zakaj je zagorelo, pa še preiskujejo policisti.

Požar je pogasilo več gasilskih enot: Gasilci Gasilska brigada Maribor, PGD Maribor Studenci, PGD Maribor – mesto, Prostovoljno gasilsko društvo Kamnica, PGD Razvanje, PGD Radvanje in PGD Maribor Pobrežje. Kot navaja Gasilska brigada Maribor, je zgorelo je približno 1000 kvadratnih metrov strehe industrijskega objekta, 50 kvadratnih metrov strehe upravne stavbe, uničenih je bilo približno 500 kvadratnih metrov proizvodnih prostorov. Delili so tudi fotografije požara.

Škoda znaša vsaj 300 tisoč evrov

Mariborski kriminalisti so sicer opravili ogled kraja nočnega požara, a še ugotavljajo vzrok za njegov izbruh. Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, po prvih zbranih obvestilih in nestrokovni oceni materialna škoda znaša več kot 300.000 evrov.

V času požara v objektu ni bilo ljudi, ogenj pa je povzročil škodo v prostorih treh podjetij, ki imajo tam proizvodne in upravne prostore. Kot je za STA povedal poveljnik Gasilske brigade Maribor Primož Osojnik, je gorelo le ostrešje, ne pa tudi v hali, a je tudi tam nekaj škode zaradi padanja strešne konstrukcije ali drugih vplivov ob gašenju.